Du trenger:
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 4 egg
- 220 g mandler
Karamelliserte pærer:
- 350 g sukker
- 3 dl vann
- 4 pærer
- 20 g smør
Karamel
- 1 dl av laken
- 150 g sukker
Slik gjør du:
Skrell pærene og del de i to. Ta ut kjernehuset. Ha sukker og vann i en gryte og kok opp. Legg pærene i laken og kok de møre i ca. ti minutter. Ta pærene opp av laken og avkjøl.
Ha 150 g sukker og 1 dl av laken i en kjele og kok til karamell. Ta kjelen av platen og pisk inn smøret.
Ta en springform (25 cm) og dekk bunnen med bakepapir. Hell i karamellen. Kutt pærene i fine skiver og legg i karamellen.
Lag deigen til kaken ved å piske sukker og smør til det blir hvitt og luftig. Rør inn ett og ett egg, og ha i finmalte mandler til slutt.
Hell deigen over pærene og stek i ca. 35 minutt på 180 grader.
Server sammen med is eller pisket krem.
«Min nye favoritt kake!»
