Du trenger:
- 600 g utvannet klippfisk
- 12 faste poteter
- 2 store gule løk
- 1 boks hakkede tomater
- 4 ss tomatpure
- 4 hvitløkfedd
- 1 ts kajennepepper
- 2 grillede paprika
- 2 dl vann
- 1,5 dl olje
Slik gjør du:
Skjær den utvannede klippfisken i i firkanter med diameter på ca. 2 cm. Skrell potetene og løken, og del de i skiver.
Del paprikaene i to, ta ut frøene og grill de i ovn, i grillpanne eller på en grill. Fjern skallet fra de grillede paprikaene, og del de i strimler. Finhakk hvitløken.
Legg fisk, poteter, hvitløk, tomater, paprika, tomatpure og Kajennepepper lagvis i en gryte. Hell over kaldt vann og olje. La det småkoke i ca. 45 minutter. Ikke rør i gryta, men rist litt på den av og til. Dersom du ønsker kan du også ha sorte eller grønne oliven i bacaloen.
«Klassisk bacalao!»
