Du trenger:
- 2 modne avokado
- 1 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- 1 ss majones
- 4 egg
- salt
- grov pepper
- 4 skiver spekeskinke
- 4 skiver brød
- 1 ss olivenolje
Slik gjør du:
Del avokadoen i to. Fjern steinen og ta ut avokadokjøttet. Finhakk hvitløken. Mos det sammen i en bolle og tilsett sitronsaft og majones. Smak til med salt.
Rist brødet i en stekepanne med litt olje.
Posjer eggene. Fyll en kjele med vann slik att det er ca. 7 cm høyt i kjelen. Ha i 4 ss eddik. Kok opp til kokepunktet.
Lag en virvel i vannet og slipp egget i midten. Dette gjør at egget samler seg lettere. Vannet skal være på kokepunktet, men må ikke koke.
La eggene ligge og stivne i vannet i ca. 5 minutter. Ta de posjerte eggene forsiktig opp og legg de på en tallerken.
Fordel avokadoen på toasten, legg på spekeskinke ha egget på toppen. Ha over rikelig med pepper og server.
«Mettende og nydelig toast!»
