Du trenger:
Bunn:
- 36 0reokjeks
- 60 g smelta smør
Fyll:
- 15 Oreo kjeks
- 800 g kremost
- 150 g sukker
- 1 boks lettrømme
- 4 egg
Topping:
- 100 g mørk sjokolade
- 1 dl fløte
Slik gjør du:
Sett ovnen på 160 grader.
Lag bunnen.Smelt smøret. Knus kjeksene i en foodprocessor, eller ha de i en pose og knus de med en kjevle. Bland smelta smør med de knuste kjeksene. Klem massen ned i en kakeform på ca. 24 cm.
Knekk Oreo kjeksene i grove biter. Ha kremosten og sukkeret i en bolle. Bland det godt sammen til sukkeret er oppløst. Ha i rømme, og pisk inn ett og ett egg. Vend inn de knuste kjeksene. Hell fyllet i kakeformen. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter.
Avkjøl kaken i minst 6 timer.
Lag topping. Grovhakk sjokoladen og ha den i en gryte sammen med fløten. Smelt det på lav varme. Avkjøl litt, og stryke et fint lag over kaken.
Sett kaken i kjøleskap og server når toppingen er avkjølt.
«Nydelig ostekake med Oreo kjeks!»
