Du trenger
- 50 g smør
- 4 dl melk
- 2 dl vann
- 250 g fint sammalt hvetemel
- 100 g fint sammalt rug
- 1 ts salt
- 450 g siktet hvetemel
- 1/2 pose tørrgjær
Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele. Hell melken oppi kjelen med smøret og lunk det til ca. 35 grader. Bland melkeblandingen, vann og tørrgjær i en bakebolle, og ha i det tørre. Kjør deigen smidig med kjøkkenmaskin med eltekrok. Det tar ca. 5 minutter.
La deigen heve under et klede i ca. 1 time eller til dobbel størrelse. Del så deigen i 12-16 emner. Klem deigemnene flate og runde, og ca 1/2 cm tykke. Ha de på en stekeplate med bakepapir og prikk brødene med en gaffel eller lignende. Etterhev i ca. 20 minutter under et klede.
Stek på 220 grader i 6-9 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
«Nydelige polarbrød!»
