Du trenger:
- 6 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 5 bananer (1 til pynt)
- 2 egg
- 0,6 dl brunt sukker
- 0,6 dl hvitt sukker
- 1 dl rømme
- 1.5 dl smelta smør
- 1,5 dl hakket mørk sjokolade eller sjokolade kuler
Slik gjør du:
Knus 5 bananer i en bolle. Rør inn egg, sukker, rømme og smelta smør. Ha i salt, bakepulver og mel, og rør til en glatt røre. Bland halvparten av sjokoladen inn i røra. Del den siste bananen på langs.
Ha røra i en godt smurt på ca. 1,5 liter. Kle gjerne formen med bakepapir, så er du sikker at kaka ikke fester seg i formen.
Pynt med banan og dryss resten av sjokoladen på toppen. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 1 time.
«Nydelig bananbrød!»
