Du trenger:
- 160 g smør
- 3,5 dl vann
- 2 dl lettrømme
- 1,5 ts natron
- 3 egg
- 3 ss kakao
- 1/2 ts salt
- 5 dl sukker
- 8 dl mel
Krem:
- 100 g smør
- 1 dl fløte
- 200 g melkesjokolade
- 1 dl sukker
- hakkede peanøtter til pynt
Slik gjør du:
Smelt smøret og rør inn vann, rømme, natron og egg. Sikt inn alt det tørre. Rør godt til en klumpfri røre.
Kle og smør en rund springform på ca. 24 cm. Hell i røren og stek på 180 grader på nest nederste hylle i stekeovnen i ca. 60 minutt. Avkjøl kaken etter steking.
Lag kremen: Smelt smør og ha i fløten. Del sjokoladen opp i biter og ha de i smør- og fløteblandingen. Rør til sjokoladen smelter og pass på at det ikke koker.
Rør kremen godt sammen og avkjøl. Fordel kremen over kaken mens den står i formen. Hakk peanøtter og dryss over.
«Supersaftig sjokoladekake!»
