Vurdering

3.9
(43)

Havre- og rugbrød

Du trenger:

  • 500 g siktet hvetemel
  • 150 g lettkokte havregryn
  • 100 g siktet rugmel
  • 12 g salt
  • 8 g tørrgjær 
  • 5,5 dl vann

 

 

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bolle,. Lunk vannet til ca. 36 grader og hell det i det tørre. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 5 minutter på lav hastighet. 

Dekk bollen med plast og hev deigen til dobbelt størrelse. 

Form brødet lett og ha det i en smurt brødform. Etterhev i ca. 40 minutter. 

Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.

«Saftig brød !»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.9 / 5. Antall stemmer: 43

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter