Du trenger:
- 800 g høyrygg av okse
- 150 g bacon
- 2 ss siktet hvetemel
- 3 gulrøtter
- 1 gul løk
- 4 hvitløkfedd
- 1 ss tomatpuré
- 4,5 dl rødvin
- 2 dl oksekraft
- 1 kvast frisk timian
- 200 g sjalottløk
- 200 g sjampinjong
- 3 laurbærblad
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Del baconet i terninger og stek det i en gryte. Ta det ut og legg det i en ildfast form.
Skjær kjøttet i terninger på ca. 3×3 cm og stek det i samme gryte. Stek kjøttet i flere omganger slik at det får en god stekeskorpe. Ta kjøttet ut av gryta og legg det sammen med baconet. Dryss mel over kjøttet og baconet. Stek dette på 200 grader i stekeovnen i ca. 10 minutter.
Del gulrøttene i biter og grovhakk løken. Stek det i samme gryte på svak varme i noen minutter. Ha i tomatpuré og finhakka hvitløk. Hell på rødvin og kraft, og ha i kjøttet, baconet og krydderet. Ha på lokk og la det småkoke i ca. 1,5 timer.
Stek sjalottløkene i en panne med smør til de er gyldne. Kutt soppen i fire og stek den i tørr panne. Ha soppen og sjalottløken i gryta og la det koke i ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter eller potetmos.
«Klassisk fransk kjøttgryte!»
