Du trenger:
Nøttebunn:
- 200 g hasselnøtter
- 200 g melis
- 4 eggehviter
Sjokolademousse:
- 200 g mørk sjokolade
- 3 dl kremfløte
- 0,5 dl kaffi
- 4 ss melis
- 4 eggeplommer
Sjokoladetrekk:
- 50 g mørk kokesjokolade
- 0,5 dl kremfløte
- 2 ss hakka nøtter eller krokan
Slik gjør du:
Kjør nøttene i en blender til de er finmalte. Bland nøttene med melisen. Pisk eggehvitene stive. Vend nøtteblandinger forsiktig inn i eggehvitene.
Hell røren over i en smurt form på 24 cm. Stek på nederste rille på 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Lag sjokolademoussen. Ha melis i fløten og pisk den stiv. Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl den litt, men pass på at den ikke stivner. Pisk inn en og en romtemperert eggeplomme til du får en glatt krem. Rør inn kaffien og vend kremen inn i sjokoladeblandingen.
Hell sjokolademoussen oppå den avkjølte bunnen. La den stå kaldt i minst 3 timer til den er stiv.
Lag sjokoladetrekket. Grovhakk sjokoladen. Varm fløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokoladen. La det stå 2 minutter og rør den glatt. Avkjøl til romtemperatur og hell det over kaken. Når sjokoladetrekket har stivnet kan du pynte med hakka pistasjnøtter eller krokan.
«Supergod kake med nøttebunn og sjokolademousse!»
