Vurdering

4.6
(23)

Elggryte

Du trenger:

  • 3 ss smør
  • 800 g elgkjøtt fra bog, lår eller høyrygg
  • 3 ss mel
  • 2 gule løk
  • 4 gulrøtter
  • 8 dl viltkraft eller vann
  • 1 ss sennep
  • 4 skiver brunost
  • 2 ss ripsgele
  • 3 dl seterrømme 
  • salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

Skjær kjøttet i terninger. Rull kjøttet i mel og pass på at det fordeler seg godt på alle kjøttbitene. 

Ha smør i en gryte. Stekk litt og litt kjøtt om gangen på høy varme, slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt.

Skjær løken i halve ringer og del gulrøttene i biter. Ha løken og gulrøttene i gryta og stek med kjøttet i noen minutter. Hell over viltkraft og la det koke i ca. 1 time. 

Tilsett resten av ingrediensene og la det koke ca. 1 time til.

Server med poteter eller potetstappe. Pynt gjerne med persille.

«Langkokt elggryte!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.6 / 5. Antall stemmer: 23

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter