Du trenger:
- 3 ss smør
- 800 g elgkjøtt fra bog, lår eller høyrygg
- 3 ss mel
- 2 gule løk
- 4 gulrøtter
- 8 dl viltkraft eller vann
- 1 ss sennep
- 4 skiver brunost
- 2 ss ripsgele
- 3 dl seterrømme
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i terninger. Rull kjøttet i mel og pass på at det fordeler seg godt på alle kjøttbitene.
Ha smør i en gryte. Stekk litt og litt kjøtt om gangen på høy varme, slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt.
Skjær løken i halve ringer og del gulrøttene i biter. Ha løken og gulrøttene i gryta og stek med kjøttet i noen minutter. Hell over viltkraft og la det koke i ca. 1 time.
Tilsett resten av ingrediensene og la det koke ca. 1 time til.
Server med poteter eller potetstappe. Pynt gjerne med persille.
«Langkokt elggryte!»
