Vurdering

4.8
(4)

Valnøttkake

Du trenger:

  • 4 egg
  • 200 g brunt sukker
  • 350 g valnøtter
  • 1 ss raspa sitronskal
  • 1/2 ts salt
Karamelliserte valnøtter:
  • 80 g sukker
  • 60 g valnøtter
Krem:
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 ss sukker

Slik gjør du:

Varm ovnen til 180 grader. Smør en springform på 20 cm og ha bakepapir i bunnen. 

Ha eggeplommer og brunt sukker i en bolle, og visp det godt sammen med en elektrisk mikser i ca. 2 minutter. Finmal valnøttene og bland de i sammen med raspet sitronskall og salt. 

Pisk eggehvitene stive i en ren bolle. Vend inn eggehvitene i valnøttblandingen.

Hell røren i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. 

Lag glaserte valnøtter. Ha sukker i en panne og ha i hele valnøtter. Varm opp på middels varme slik at sukkeret smelter og blir lysebrunt. Legg valnøttene over på et matpapir. 

Pisk fløten stiv. Pynt den avkjølte kaken med krem og glaserte valnøtter.

«Saftig og god!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.8 / 5. Antall stemmer: 4

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter