Vurdering

4.3
(4)

Kransekake

Du trenger:

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 3-4 eggehviter
Glasur:
  • 200 g melis
  • 1 eggehvite
  • 1 dråpe eddik

Slik gjør du:

Mal mandelene med en mandelkvern eller i hurtigmikser/blender. Mandlene skal være helt finmalte. Bland inn melis. 

Start med å kna inn 3 eggehviter. Deigen skal være fuktig og lett og kna. Ha i mer eggehvite dersom den blir for tørr og hard. Kna deigen godt og ha den i en glassbolle med plast over. La den stå den kjølig over natten. 

Smør kransekakeformene. Du kan gjerne ha litt semulegryn i de. Det gjør at kransekakeringene ikke henger fast.

Sprøyt eller trill kransekakedeigen til fingertykke lengder. Legg deigen i formene og stek midt i ovnen på 210 grader i ca. 10 minutter til ringene er lett gyldne.

Dersom du ønsker at kranskaken skal være seig, så kan du fryse kransekakeringene før montering. 

Rør sammen glasuren og ha den i en sprøytepose med liten åpning. Monter kransekaken. Sprøyt sikksakk mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen. 

«Seig og god kransekake!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 4

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter