Du trenger:
- 500 g mandler
- 500 g melis
- 3-4 eggehviter
Glasur:
- 200 g melis
- 1 eggehvite
- 1 dråpe eddik
Slik gjør du:
Mal mandelene med en mandelkvern eller i hurtigmikser/blender. Mandlene skal være helt finmalte. Bland inn melis.
Start med å kna inn 3 eggehviter. Deigen skal være fuktig og lett og kna. Ha i mer eggehvite dersom den blir for tørr og hard. Kna deigen godt og ha den i en glassbolle med plast over. La den stå den kjølig over natten.
Smør kransekakeformene. Du kan gjerne ha litt semulegryn i de. Det gjør at kransekakeringene ikke henger fast.
Sprøyt eller trill kransekakedeigen til fingertykke lengder. Legg deigen i formene og stek midt i ovnen på 210 grader i ca. 10 minutter til ringene er lett gyldne.
Dersom du ønsker at kranskaken skal være seig, så kan du fryse kransekakeringene før montering.
Rør sammen glasuren og ha den i en sprøytepose med liten åpning. Monter kransekaken. Sprøyt sikksakk mønster på hver ring etter hvert som kaken settes sammen.
«Seig og god kransekake!»
