Du trenger:
- 4 kyllingbryst
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 2 ss olivenolje
- 15 reddiker
- 1 sylta rødløk (oppskrift her)
- 1/2 agurk
- 400 g salat
- 100 g fetaost
Posjerte egg:
- 4 egg
- 4 ss edikk
Dressing:
- 6 ss Hellmanns majones
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Gni inn kyllingfiletene med salt og pepper. Ha olje i stekepannen og stek de på høy varme til de får en god stekeskorpe. Skru ned varmen og stek videre til den er gjennomstekt. Kutt salat, reddiker og agurk i biter. La kyllingfileten hvile i ti minutter før du skjærer den i skiver.
Sylt rødløk. Oppskriften finner du her.
Posjer eggene. Fyll en kjele med vann slik att det er ca. 7 cm høyt i kjelen. Ha i 4 ss eddik. Kok opp til kokepunktet.
Lag en virvel i vannet og slipp egget i midten. Dette gjør at egget samler seg lettere. Vannet skal være på kokepunktet, men må ikke koke.
La eggene ligge og stivne i vannet i ca. 5 minutter. Ta de posjerte eggene forsiktig opp og legg de på en tallerken.
Lag dressing. Finhakk hvitløken og bland den i majonesen, smak til med salt og pepper.
Fordel salat, reddik, agurk på fire tallerkener. Ha på fetaost, kylling, sylta rødløk, posjert egg og dressing. Ha gjerne også over litt olivenolje og balsamicoeddik.
«Digg salat!»
