Du trenger:
- 500 g kvernet hjortekjøt
- 1-2 ts salt
- 2 ss potetmel
- 1 ts pepper
- 1 dl fløte
- 4 skiver Jarlsberg eller cheddar
Tilbehør:
- burgerbrød (oppskrift her)
- syltet rødløk (oppskrift her)
- tomat
- salat
Dressing:
- 6 ss Hellmanns majones
- 1 fedd hvitløk
Slik gjør du:
Ha romtemperert kjøttdeig i en bolle. Tilsett 1-2 ts salt og bland det godt inn. Vend inn potetmel og pepper. Spe inn fløten og bland godt sammen.
Form kjøttdeigen til fire burgere. Stek burgerne i litt olje på ganske høy varme til de får en god stekeskorpe. Skru ned varmen og stek burgerne slik du vil ha dem. Noen liker burgerens litt rå og andre vil ha de gjennomstekt. Ha over ost helt på slutten av steketiden.
Lag dressingen. Finhakk hvitløk og bland den sammen med majonesen.
Server burgerne i hamburgerbrød med dressing, salat, tomatskiver og syltet rødløk.
«Digg hjorteburger!»
