Du trenger:
- 1 kg reker
- 1 ss maizena og 1/2 dl vann til å tykne suppa
- salt og pepper etter smak
- 1 gulrot
- 1/2 fenikkel
- 1/2 løk til
- persille til pynt
Kraft:
- 2 ss olivenolje
- 1 gulrot
- 1 løk
- 1/2 fenikkel
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpure
- 1/2 dl cognac
- rekeskall
- 2 tomater
- 13 dl vann
Slik gjør du:
Sett ovnen på 220 grader. Skrell rekene og legg de på en tallerken. Ha rekeskallet på en stekeplate med bakepapir. Stek rekeskallet i ovnen til det blir sprøtt. Det tar ca. 25 minutter.
Grovhakk grønnsakene og stek de blanke med olivenolje i en kjele. Ha i tomatpureen, grovhakka tomater og rekeskallet. Hell over cognac og tenn på med en fyrstikk. Det vil da slå flammer opp, så vær forsiktig og ikke bøy deg over kjelen.
Hell over vann og kok ca. 1 time. Sil kraften gjennom en sil. Trykk med en sleiv slik at grønnsakene moses gjennom silen. Ha suppekraften i en kjele og kok opp.
Rør maizena ut i litt vann for å tykne suppa. Smak til med salt og pepper. La suppa småkoke i ca. 20 minutter.
Skjær gulrot, fennikel og løk i tynne staver og ha i suppa mot slutten av koketiden. Grønnsakene skal koke ca. 6 minutter. Ha i rekene rett før suppa er ferdig.
Pynt med persille og server med godt brød.
«Smaksrik rekesuppe!»
