Vurdering

4.3
(7)

Biff Lindstrøm

Du trenger:

  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 4 ss rødbetelake
  • 1 kokt potet
  • 1/2 halv finhakka gul løk
  • 2 ss finhakka kapers
  • 6 ss finhakka rødbeter
  • 2 ss smør til steking
  • 4 egg
Stekesjy:
  • 1 dl vann
  • 1 ts hvetemel
  • 3 ss smør
Tilbehør:
  • stekte eller kokte poteter
  • salat 

Slik gjør du:

Ha kjøttdeig i en bolle. Ha i salt og bland det godt inn. Bland inn egg og rødbetelake. Finhakk kokt potet, løk, kapers og rødbeter, og bland det inn i kjøttdeigen. 

Lag fire fine litt høye biffer av kjøttdeigen. Ha smør i en stekepanne og stek på høy varme til de får en fin stekeskorpe. Slå ned varmen og stek til de er gjennomstekt. 

Stek eggene på den ene siden i en panne på middels varme. Legg speileggene på biffen før servering. 

Serveres med stekte eller kokte poteter, litt salat og stekesjy. 

Stekesjy: Ta biffene ut av pannen og ha i vann, mel og smør. Kok det i pannen i ca. 5 minutter mens du rører godt med en tresleiv.  

«En svensk klassiker!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 7

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter