Du trenger:
- 250 g lys kokesjokolade
- 150 g smør
- 6 store egg
- 200 g brunt sukker
- 1 ts bakepulver
- 50 g kakaopulver
Ostekrem:
- 100 g smør
- 200 g kremost
- 250 g melis
Slik gjør du:
Ta en rund form på 22-24 cm. Smør den godt og ha bakepapir i bunnen. Sett ovnen på 170 grader.
Smelt smøret. Grovhakk sjokoladen og ha den i smøret. Trekk gryta fra varmen og rør inn sjokoladen til den løser seg opp. Avkjøl til den er lunken.
Pisk egg, brunt sukker og bakepulver i ca. 5 minutter. Vend inn sjokoladen og kakaopulver.
Ha røren i formen og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter.
Lag ostekremen. Ha romtemperert smør i en bolle. Pisk dette godt sammen med melis. Ha i osten og pisk til det blir en jevn krem uten klumper
Ha ostekrem på toppen når terten er helt avkjølt
«Nydelig sjokoladeterte uten mel!»
