Vurdering

4.6
(7)

Påskeboller med vaniljekrem

Du trenger:

  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 8 g tørrgjær
  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • 1/4 ts salt
  • 75 g smør
  • 1 egg til pensling
Vaniljekrem:
  • 60 g sukker
  • 20 g maizena
  • 4 eggeplommer
  • 350 g helmelk
  • 1 vaniljestang
  • 25 g smør
Pynt:
  • små påskeegg

Slik gjør du:

Bland hvetemel, sukker, gjær, melk, egg og salt i en bakebolle. Elt deigen i ca. 10 minutter. Del romtemperert smør i små terninger. Ha smøret i deigen og elt 10 minutter til. 

Hev deigen under et klede til dobbel størrelse. Del deigen opp i 12 emner. Ta ca. 20 gram av hvert emne og trykk en runding på ca. 5 cm i diameter. Legg rundingene på et bakepapir på en stekeplate. 

Kjevl resten av hvert emne til en rektangel som er  25 cm lang og 5 cm brei. Skjær den i tre remser og flett remsene. Form fletta til en ring og legg den rundt den flate rundingen. Etterhev under et klede i ca. 40 minutter. Gjør likt med alle 12 emnene.

Imens lager du vaniljekrem. Ha sukker, maizena og eggeplommer i en bolle. Pisk dette sammen så det skummer. Varm melken til kokepunktet og hell over eggeblandingen i en tynn stråle, mens du pisker godt. 

Skrap frøene ut av vaniljestangen og ha i eggeblandingen. Hell blandingen tilbake i gryta og varm opp på svak varme. Rør til den tykner. Bland inn smøret til slutt. 

Når bollene er ferdig hevet har du i vaniljekremen. Stek midt i ovnen på 210 grader i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist og pynt med små påskeegg og litt melis

«Lekre påskeboller!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.6 / 5. Antall stemmer: 7

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter