Vurdering

5
(2)

Sørlandsbolle med Kvikk Lunsj

Du trenger:

  • 500 g siktet hvetemel
  • 100 g sukker
  • 7 g tørrgjær
  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • 1/4 ts salt
  • 75 g smør
Vaniljekrem:
  • 30 g sukker
  • 10 g maisenna
  • 2 eggeplommer
  • 175 g helmelk
  • 4 dråper vanilje essens
Sjokoladeglasur :
  • 100 g sjokolade
  • 50 g fløte
  • 1 Kvikk Lunsj (til pynt)

Slik gjør du:

Bland mel, sukker, gjær, romtemperert melk, egg og salt i en bakebolle. Elt i ca. 10 minutter. Ha i romtemperert smør som er skåret i små terninger. Elt ca. 10 minutter til. La deigen heve til dobbel størrelse under et klede. Det tar 1-2 timer. 
 
Lag vaniljekremen. Ha sukker, maisenna og eggeplommer i en bolle. Pisk dette litt med en håndvisp. Varm opp melken til kokepunktet og hell i eggeblandingen i en tynn stråle, mens du pisker med en håndvisp. 
 
Hell blandingen tilbake i gryta og varm opp under omrøring til vaniljekremen tykner. Ha så i vaniljeessens og avkjøl. 
 

Når deigen er ferdig hevet deler du den opp i 12 emner. Trill ut glatte boller. Lag en fordypning i dem og fyll med vaniljekrem. Klem deigen sammen rundt kremen. Sett bollene på en stekeplate med bakepapir. 

Etterhev i ca. 30 minutter. Stek bollen på 210 grader i 15-17 minutter. 

Avkjøl bollene. 

Lag glasuren. Ha fløte i en gryte og varm den opp til kokepunktet. Grovhakk sjokoladen og ha den i den varme fløten. Rør til den er smeltet. Dypp de avkjølte bollene i glasuren og pynt med hakka Kvikk Lunsj. 

«Nydelige boller!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter