Du trenger:
- 4 egg
- 4,5 dl sukker
- 4 ss kakaopuklver
- 2,5 dl hvetemel
- 180 g smør
- 2,5 dl fløte
Glasur:
- 200 g lys eller kokesjokolade
- 0,5 dl fløte
- 100 g peanøtter
Slik gjør du:
Smelt smøret og la det avkjøle litt. Pisk egg og sukker i en bolle, og rør inn kakaopulver og mel. Ha i fløten og det smelta smøret. Rør det til en glatt røre.
Ha røren i en godt smurt springform (22-24 cm). Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Lag glasuren. Ha fløten i en gryte og kok opp. Grovhakk sjokoladen og ha den i den varme fløten. Rør til en glatt krem og ha i peanøttene.
Ha glasuren over kaken når kaken er lunken. La den stå 2 timer før servering. Server gjerne med is eller pisket krem.
«Nydelig kaloribombe!»
