Du trenger:
- 500 g høyrygg av okse
- 2 ss hvetemel
- salt
- pepper
- 2 ss smør til steking
- 1 løk
- 1 gulrot
- 1 stilk stangselleri
- 3 hvitløkfedd
- 1 laurbærblad
- 1 ts tørka timian
- 2 ss persille
- 2 dl rødvin
- 2 dl kjøttkraft
- 4 ss tomatpure
- 400 g tørka båndspagetti/tagliatell
Slik gjør du:
Vask og skrell grønnsakene, og kutt de i veldig små biter.
Kutt kjøttet i små terninger. Vend kjøttet i hvetemel og brun det i en panne.
Ha i grønnsakene og stek til de blir gyldne. Tilsett så finhakket hvitløk, timian og persille, og ha over vin, kraft og tomatpure.
Kok under lokk i ca. 2-3 timer helt til kjøttet faller fra hverandre. Etterfyll med vann viss det koker tørt.
Smak til med salt og pepper. Kok pasta etter anvisning på pakka og bland inn nykokt pasta.
Ha på revet parmesan og pynt med litt persille.
«Herlig pastarett med langtidskokt oksekjøtt!»
