Du trenger:
- 800 g bankekjøtt eller flatbiff av okse
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 4 gule løk
- 4 ss mel
- 3 ss smør
- 6 dl kraft
- 2 laurbærblad
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i 2 cm tykke skiver på tvers av fibrene. Bank kjøttet lett med en kjøtthammer eller liknende.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Skjær løken i båter. Ha melet i en tallerken og vend kjøttstykkene i det. Stek kjøttstykkene til de blir godt brunet i en stekepanne med smør på ganske sterk varme. Stek litt og litt av kjøttet, slik at stekevarmen holder seg stabil . Ha kjøttet over i en gryte.
Brun løken godt i en stekepanne med smør. Ha løken over i gryta sammen med kjøttet. Ha i kraft og laurbærblad, og la det koke på svak varme i 2-3 timer.
Smak til med salt og pepper. Server med potetstappe og grønnsaker. Det passer godt brokkoli og gulrøtter som er lettstekt i panne
«En smakfull klassiker!»
