Du trenger:
- 700 g indrefilet av okse, elg eller hjort
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss smør
- 1 ss dijon sennep
- 6 skiver parmaskinke
Fyll:
- 300 g aromasopp eller sjampinjong
- 2 sjalottløk
- salt
- pepper
Butterdeig:
- 4 plater butterdeig
- 1 eggeplomme
Slik gjør du:
Renskjær indrefileten og skjær til midtstykket slik at hele kjøttstykket er like tykt. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne og sett det til avkjøling.
Lag fyllet ved å kjøre sopp og sjalottløk i en blender. Ha fyllet i en tørr stekepanne og stek til væsken har fordampet. Ha fyllet i en finkornet sil eller i et klede, og trykk ut resten av væsken. Ha i litt salt og pepper.
Smør inn den avkjølte indrefileten med sennep. Legg et dobbelt lag plastfolie i et stort rektangel på bordet. Plasser spekeskinkene midt på plastfolien slik at de overlapper hverandre . Fordel soppfyllet på spekeskinken. Legg indrefileten i midten og rull det stramt sammen. Stram plastfolien godt til i endene. Sett det til avkjøling i kjøleskapet i ca. 20 minutter.
Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl ut deigen til et rektangel som er stort nok til å pakke inn kjøttet. Ta av plastfilmen på indrefileten. Legg kjøttet på midten av butterdeigen. Brett deigen fra kortsidene over begge endene. Pensle kantene med eggeplomme og brett over langsidene. Skjær vekk overflødig deig. Stikk noen få hull med en gaffel slik at dampen slipper ut. Skjær et fint mønster i butterdeigen.
La kjøttet hvile en time i kjøleskapet. Varm ovnen med stekeplata inni til 230 grader varmluft. Ha rullen på bakepapir og legg den inn på stekeplata i ovnen. Stek på 230 grader i 10 minutter. Skru ned til 160 grader og stek videre i 25 minutter eller til kjernetemperaturen er 55 grader. Bruk gjerne et steketermometer.
La kjøttet hvile i 15 minutter og skjær det i skiver.
Server med glasserte gulrøtter, rødvinssaus og kokte poteter.
«Imponer med denne klassikeren!»
