Du trenger:
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 1 egg
- 4 ss rødbetelake
- 1 kokt potet
- 1/2 halv finhakka gul løk
- 2 ss finhakka kapers
- 6 ss finhakka rødbeter
- 2 ss smør til steking
- 4 egg
Stekesjy:
- 1 dl vann
- 1 ts hvetemel
- 3 ss smør
Tilbehør:
- stekte eller kokte poteter
- salat
Slik gjør du:
Ha kjøttdeig i en bolle. Ha i salt og bland det godt inn. Bland inn egg og rødbetelake. Finhakk kokt potet, løk, kapers og rødbeter, og bland det inn i kjøttdeigen.
Lag fire fine litt høye biffer av kjøttdeigen. Ha smør i en stekepanne og stek på høy varme til de får en fin stekeskorpe. Slå ned varmen og stek til de er gjennomstekt.
Stek eggene på den ene siden i en panne på middels varme. Legg speileggene på biffen før servering.
Serveres med stekte eller kokte poteter, litt salat og stekesjy.
Stekesjy: Ta biffene ut av pannen og ha i vann, mel og smør. Kok det i pannen i ca. 5 minutter mens du rører godt med en tresleiv.
«En svensk klassiker!»
