Du trenger:
- 500 g ytrefilet av storfe eller viltkjøtt
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss olivenolje
Saus:
- 1ss smør
- 2 knuste hvitløksfedd
- 2 dl fløte
- 1.5 dl raspa parmesan
- 1 ss ferske timianblader
Brød:
- 8 små brødskiver eller baguetter
- 4 ss olivenolje
Slik gjør du:
Varm ovnen til 200 grader. Skjær brødskivene eller baguetten i 2 cm tykke skiver. Pensle de med olivenolje og legg de på en stekeplate med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 6 minutter eller til de er gyldne.
La ytrefileten ligge i romtemperatur i minst 1 time før steking. Gni den inn med salt og pepper. Ha olje i en stekepanne og stek fileten på sterk varme på alle sider til den får en god stekeskorpe.
Skru ovnen ned til 160 grader og etterstek fileten i ca. 10 minutter. Steketiden avhenger av hvor rå du du vil ha den. Dersom du er i tvil bruk et steketermometer. Etter min smak bør kjernetemperaturen ligg på ca. 50 grader. La fileten hvile minst 15 minutter før du skjærer den i tynne skiver.
Lag sausen. Finhakk eller knus hvitløken. Ha smør i en panne og stek hvitløken ca. 30 sekund. Rør inn fløte og kok 1 minutt. Riv parmesan og ha i fløten. Kok under stadig omrøring til sausen tykner. Avkjøl sausen litt før servering. Da vil den tykne mer.
Legg brødskivene på en tallerken. Ha filetskiver på brødskivene. Hell over sausen og pynt med friske timianblader og nymalt pepper.
«Fantastisk sandwich!»
