[one-third-first]
Du trenger:
- 2 ss olje
- 10 g smør
- 1 kg oksekjøtt
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 stor løk
- 5 hvitløkfedd
- 2 ss sennep
- 3 ss mel
- 7 dl kraft
- 200 g crème fraîche
- 20 g smør
- 300 g sopp
- 3 hvitløkfedd
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i terninger, og krydre det med salt og pepper. Stek kjøttet på høy varme i en panne. Ha litt kjøtt i panna om gangen, og stek til det får en god stekeskorpe. Ta kjøttet ut av panna og legg det på en tallerken.
Skjær løken i tynne skiver, og finhakk hvitløken. Ha løk, hvitløk og smør i en stekepanna og stek på middels varme til den blir myk og brun.
Ha den stekte løken og hvitløken i en gryte, tilsett mel og sennep, og rør det inn. Ha så i det stekte kjøttet og kraft. La det putre i tre timer. Tilsett mer væske dersom det koker tørt.
Etter tre timer skjærer du soppen i tynne skiver og finhakker hvitløk. Ha soppen og hvitløken i stekepanna sammen med smør og stek godt.
Ta en øse av kraften og ha det i en bolle. Bland crème fraîche i kraften, og ha det tilbake i gryta. Ha så i soppen og la det koke i noen minutter. Smak til med salt mot slutten.
Server sammen med potetmos eller ris. Pynt med frisk persille.
«En fantastisk god gryte!»
[/two-thirds]