Du treng:
- 150 g usalta smør
- 150 g sukker
- 1 ss sitronsaft
- 1 ss raspa sitronskal
- 3 egg
- 150 g mjøl
- 150 g blåbær
- 2 ts bakepulver
- 2 ss flytande honning
- 2 ss rømme
Glasur:
- 40 g melis
- 2 ss sitronsaft
Slik gjer du:
Pisk smør, sukker, sitronskal og sitronsaft til det vert kvitt. Rør inn eitt og eitt egg. Ha så i mjøl, bakepulver, honning og rømme og bland det saman.
Kle ei brødform på 24 cm med bakepapir. Smør inn bakepapiret med litt smør. Hell halve deigen i forma og ha på 100 g blåbær. Hell resten av deigen på toppen.
Varm omnen til 180 grader. Sett kaka inn i omnen og steik i 15 minutt. Ta ut kaka og fordel resten av blåbæra på toppen. Steik i 30 minutt til.
Ta sitronsaft og bland med 40 g melis, og ha dette over kaka som glasur.
«Nydeleg kake med blåbær og sitron!»
