[one-third-first]—
Du trenger:
- 300 g Bixit havrekjeks
- 120 g smør
- 400 g kremost
- 100 g sukker
- 4 egg
- 300 g økologisk blåbæryoghurt fra Rørosmeieriet
- 2 ss hvetemel
Blåbærgelélokk :
- 2 dl ublandet blåbærsaft
- 4 gelatinplater
[/one-third-first]
[two-thirds]
ANNONSE
Slik gjør du:
Lag bunnen ved å knuse kjeksene sammen med smeltet smør i en blender. Smør en form på 22-24 cm og kle bunnen med bakepapir.
Dekk bunnen med kjeksmassen og trykk den godt ned. Sett formen i kjøleskapet. Lag så yoghurt- og ostemassen.
Pisk sammen osten og sukkeret med en elektrisk visp. Tilsett ett og ett egg, og bland godt sammen. Rør så inn blåbæryoghurten og hvetemelet.
Varm ovnen opp til 160 grader. Tøm yoghurt- og ostemassen over kjeksbunnen. Skru varmen ned til 120 grader og sett inn kaken. Stek kaken i ca. 2 timer. Ta den ut og la den avkjøles i formen.
Lag blåbærgelé. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Ha blåbærsafta i en kjele, varm opp til kokepunktet og ta den av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene, ha de i den varme saften og rør godt. La det kjøle seg ned til konsistensen blir litt tykkere. Hell det så over den avkjølte kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet. Det tar ca. 4 timer før geleen har stivnet og kaken er klar til servering.
Server gjerne med friske bær.
«Nydeleg ostekake med økologisk blåbæryoghurt frå Rørosmeieriet!»
[/two-thirds]