Du treng:
- 1 kg blåskjel
- 80 g bacon
- ½ lauk
- 1 ss smør
- 1 dl kvitvin
- 3 dl fløyte
- 1 ts grovkverna pepar
- 3 ss hakka persille
Slik gjør du:
Skrubb og vask blåskjela i kaldt vatn. Fjern trådane, og kast skjel som ikkje lukkar seg, eller som er skadde. Er dei opne før dei vert kokte, kan du kakke lett på skjela. Dersom dei ikkje lukkar seg, kastar du dei.
Hakk lauken og skjer baconet i bitar. Steik dette godt i ei gryte med smør. Ha i kvitvin, fløyte og grovkverna pepar. Ha så i blåskjela, legg lok på gryta og kok i 3-5 minutt, eller til skjela opnar seg. Kast skjel som ikkje er opne etter at dei er kokte.
Dryss finhakka persille over skjela, og server med godt brød.
«Blåskjell og bacon er supergodt!»
