Vurdering

4.2
(23)

Murgh tikka masala

Dette er en veldig god og enkel indisk rett. Du kan variere styrken ved å tilsette mere eller mindre cayennepepper. Kjøp krydderet i en asia-butikk. Der har de godt utvalg.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1 løk
  • 6 hvitløkfedd
  • 10 g fersk ingefær
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ss korianderfrø
  • 10 hele pepperkorn
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ss garam masala
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1 boks hakka tomater
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann
  • 1.5 dl fløte
  • 800 g kyllingbryst
  • 2 ss sitronsaft
  • frisk koriander til garnityr

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Ha løk, ingefær og hvitløk i en foodprossesor og kjør det til en pure. Ha oljen i en stor gryte og ha pureen oppi gryta. La det steke i ca. 5 minutter.

Ha korianderfrø og hel pepper i en morter og knus det godt. Ha alle krydderne i gryta og bland det godt inn i pureen Fyll på med vann, fløte og tomater. Smak til med salt og sukker.

Del kyllingbrystene i to og legg de i sausen. La det koke i ca. 20 minutter. Snu kyllingbitene midt i koketiden.

Skvis over litt sitron og pynt gjerne med frisk koriander på toppen. Server med ris og nanbrød. Se oppskrift på nanbrød her.

«Enkel og smakfull indisk rett!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 23

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter