[one-third-first]
Du trenger:
- 1 løk
- 6 hvitløkfedd
- 10 g fersk ingefær
- 5 ss olivenolje
- 1 ss korianderfrø
- 10 hele pepperkorn
- 2 ts spisskummen
- 2 ts gurkemeie
- 2 ss garam masala
- 1/2 ts cayennepepper
- 1 boks hakka tomater
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 dl vann
- 1.5 dl fløte
- 800 g kyllingbryst
- 2 ss sitronsaft
- frisk koriander til garnityr
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Ha løk, ingefær og hvitløk i en foodprossesor og kjør det til en pure. Ha oljen i en stor gryte og ha pureen oppi gryta. La det steke i ca. 5 minutter.
Ha korianderfrø og hel pepper i en morter og knus det godt. Ha alle krydderne i gryta og bland det godt inn i pureen Fyll på med vann, fløte og tomater. Smak til med salt og sukker.
Del kyllingbrystene i to og legg de i sausen. La det koke i ca. 20 minutter. Snu kyllingbitene midt i koketiden.
Skvis over litt sitron og pynt gjerne med frisk koriander på toppen. Server med ris og nanbrød. Se oppskrift på nanbrød her.
«Enkel og smakfull indisk rett!«
[/two-thirds]