[one-third-first]
Du trenger:
- 1 egg
- 1.5 dl melk
- 1,5 dl yoghurt naturell
- 1 ts bakepulver
- 1/2 pakke tørrgjer
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 3 ss smelta smør
- 450 g fint hvetemel
Pensling:
- 3 ss smør
- koriander eller oregano
- 4 hvitløksfedd
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Pisk lett sammen egg, melk, gjær, yoghurt og bakepulver. Bland inn sukker, salt og smelta smør. Ha i melet og elt deigen godt i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter med en eltekrok til deigen blir smidig.
La deigen heve til dobbel størrelse med et klede over.
Sett stekeovnen på 250 grader. Varm stekebrettet i ovnen ca. ti minutt før du steker nanbrødet.
Smelt smør, og bland inn koriander og finhakket hvitløk. Sett det til side.
Ha litt mel på bakebordet og velt ut deigen. Dersom deigen er klissete, så knar du inn litt mer mel. Del deigen opp i 8 emner og rull de til boller. Kjevl emnene til tynne avlange, dråpeformede brød med ca. 28 cm lengde og 18 cm bredde.
Pensl med koriander- og hvitløksmøret.
Ha nanbrødene på den varme platen på 250 grader på nest øverste rille i 3 – 5 minutt. Avkjøl nanbrødene på rist og pakk de inn i et klede så holder de seg myke.
«Supergode nanbrød!«
[/two-thirds]