Du trenger:
- 1 løk
- 1 ss smør
- 750 g blomkål
- 8 dl kraft
- 2 dl fløte
- salt og pepper
Garnityr:
- 150 g bacon
- 100 g purre
- 20 små blomkålbuketter
- 1 ss smør til steking
Slik gjør du:
Grovhakk løken, ha smør i en gryte og stek den myk og blank.
Del blomkålen opp i buketter. Legg til side noen små buketter som du bruker som pynt. Ha resten av blomkålbukettene i gryten med løken. Hell i kraften og kok i 20 minutter. Mos det godt med stavmikser. Ha i fløten og smak til med salt og pepper. Kok noen minutter.
Lag garnityr. Ta blomkålbukettene du la til side og stek de i en panne til de er lett gylne. Legg de på en tallerken. Del opp purren i ringer eller tynne strimler og stek den myk. Kutt baconet i biter og stek det sprøtt.
Server suppen og med gylne blomkålbuketter, purreringer og baconbiter på toppen.
«Nydelig blomkålsuppe!»
