Vurdering

5
(3)

Blomkålsuppe

Du trenger:

  • 1 løk
  • 1 ss smør
  • 750 g blomkål
  • 8 dl kraft
  • 2 dl fløte
  • salt og pepper
Garnityr:
  • 150 g bacon
  • 100 g purre
  • 20 små blomkålbuketter
  • 1 ss smør til steking

Slik gjør du:

Grovhakk løken, ha smør i en gryte og stek den myk og blank. 

Del blomkålen opp i buketter. Legg til side noen små buketter som du bruker som pynt. Ha resten av blomkålbukettene i gryten med løken. Hell i kraften og kok i 20 minutter. Mos det godt med stavmikser. Ha i fløten og smak til med salt og pepper. Kok noen minutter.

Lag garnityr. Ta blomkålbukettene du la til side og stek de i en panne til de er lett gylne. Legg de på en tallerken. Del opp purren i ringer eller tynne strimler og stek den myk. Kutt baconet i biter og stek det sprøtt. 

Server suppen og med gylne blomkålbuketter, purreringer og baconbiter på toppen.

«Nydelig blomkålsuppe!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 5 / 5. Antall stemmer: 3

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter