Du trenger:
- 5 egg
- 150 g sukker
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 dl melk
- 300 g bringebærsyltetøy
- 6 dl kremfløte
- 4 ss sukker
- 250 g jordbær
Slik gjør du:
Lag kakebunnen. Sett ovnen på 160 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Det tar ca. 5 minutter. Sikt inn det tørre og vend det forsiktig inn med en slikkepott.
Ha røren i en godt smurt kakeform på 24 cm. Stek på nederste rille i ca. 40 minutter. Løsne ringen rundt kaken og avkjøl kaken på rist.
Pisk fløte og sukker til krem.
Når kakebunnen er avkjølt så deler du den i tre like tykke lag. Bruk en spiseskje og fordel melken på hvert lag av kaken så den ikke blir tørr.
Legg det første lag av kakebunnen på et kakefat. Smør bringebærsyltetøy tynt utover på kakebunnen og legg på et lag med krem.
Legg det midterste laget av kakebunnen oppå. Smør et tynt lag bringebærsyltetøy på og ha et lag med krem oppå.
Legg det siste laget av kakebunnen på toppen. Smør et tynt lag med krem over hele kaken med en slikkepott.
Ha resten av kremen i en kakesprøyte og lag striper rundt hele kaken. Pynt toppen med bær og kremtopper. Her er det bare fantasien som setter grenser. Du kan bruke de bærene og den pynten du ønsker.
«Bløtkake er en nydelig sommer dessert!»
