Vurdering

4.3
(13)

Chili con carne

Du treng:

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 lauk
  • 4 fedd kvitlauk
  • 2 ss spisskummen
  • 1 ts paprikakrydder
  • 4 ss soltørka tomat
  • 1 habanero chili
  • 1 boks finhakka tomatar
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 dl vatn
  • 1 ss sukker
  • 500 g ferdigkokte kvite bønner eller kidneybønner
  • 10 g frisk koriander
  • 1 lime
  • 1 ts pepar
  • salt etter ønske

Slik gjer du:

Ha 1 ss olje i ei panne. Finhakk lauk og kvitlauk og steik han på svak varme til han er mjuk og blank. Ha i paprikakrydder, spisskummen og pepar og rør det godt saman.

Ha i kjøtdeigen og brun han. Ha i hakka soltørka tomatar og la det koke ca. 5 minutt.

Finhakk chili og ha det i gryta. Ha så i hermetiserte tomatar, tomatpuré, sukker, bønner og vatn. La det koke ca. 30 minutt. Ha i meir vatn viss det koker tørt, eller det vert for tjukk. 

Finhakk koriander og skvis over lime og ha i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepra. Server med ris og ein rømmeklatt.

«Heit og herleg!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 13

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter