Du treng:
- 400 g karbonadedeig
- 1 lauk
- 4 fedd kvitlauk
- 2 ss spisskummen
- 1 ts paprikakrydder
- 4 ss soltørka tomat
- 1 habanero chili
- 1 boks finhakka tomatar
- 3 ss tomatpuré
- 2 dl vatn
- 1 ss sukker
- 500 g ferdigkokte kvite bønner eller kidneybønner
- 10 g frisk koriander
- 1 lime
- 1 ts pepar
- salt etter ønske
Slik gjer du:
Ha 1 ss olje i ei panne. Finhakk lauk og kvitlauk og steik han på svak varme til han er mjuk og blank. Ha i paprikakrydder, spisskummen og pepar og rør det godt saman.
Ha i kjøtdeigen og brun han. Ha i hakka soltørka tomatar og la det koke ca. 5 minutt.
Finhakk chili og ha det i gryta. Ha så i hermetiserte tomatar, tomatpuré, sukker, bønner og vatn. La det koke ca. 30 minutt. Ha i meir vatn viss det koker tørt, eller det vert for tjukk.
Finhakk koriander og skvis over lime og ha i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepra. Server med ris og ein rømmeklatt.
«Heit og herleg!»
