Vurdering

4
(4)

Cozze alla diavola

Jeg elsker maten i Italia og når jeg er på ferie der så forsøker jeg alltid å lære meg hvordan de beste rettene skal lages. Denne retten fikk jeg servert på restauranten Lido i Bordighera og jeg var så heldig at jeg fikk være med på kjøkkenet for å lære hvordan man lager den.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1 kg blåskjell
  • 400 g hakkede tomater på boks
  • 3 ts knust peperoncino
  • 3 hvitløksfedd
  • 10 ss olivenolje
  • 200 g gul løk
  • 15 små tomater
  • 15 kapers
  • 3 ss finhakka persille
  • salt

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Sjekk blåskjellene. Kast knuste skjell, og legg resten i en bolle med vann. Er noen av skjellene åpne, så bank på de for å sjekke om de lever. Dersom de ikke lukker seg, så skal de kastes.

Kok løken i vann i en time. Mos den kokte løken med stavmikser til en pure.

Finhakk hvitløk og bland det med oljen. La det stå minst en halv time.

Mos bokstomatene med stavmikser til en fin pure.

Del de små ferske tomatene i fire.

Ha oljen med hvitløken sammen med peperoncinoen i en varm gryte/panne og fres det i 10 sekunder. Ha så i løkpureen, tomatsausen og kapers. Rør rundt og tilsett blåskjella i sausen. Kok fem minutter med lokk. Tilsett småtomatene de siste 30 sekundene. Skjell som ikke har åpnet seg etter koking skal kastes

Dryss over finhakket persille og rør rundt. Serveres med ristet brød.

«Herlige spicy blåskjell!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4 / 5. Antall stemmer: 4

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter