Du trenger:
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 ss kanel
- 4 store egg
- 3 dl nøytral olje
- 200 g sukker
- 150 g brunt sukker
- 300 g raspa gulrot
Ostekrem :
- 400 g kremost
- 500 g melis
- 250 g smør
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Smør en springform på 22-24 cm. Bland mel, bakepulver, salt og kanel i en bolle. Ha nøytral olje, og hvitt og brunt sukker i en annen bolle og pisk det lett sammen. Pisk så inn ett og ett egg. Bland så sammen den våte og den tørre blandingen. Riv gulroten og bland det inn i røren.
Hell røren i formen og stek kaka midt i ovnen i ca 45 minutter.
Lag ostekrem. Ha romtemperert smør i en bolle og pisk den glatt med melisen. Bland inn kremosten og pisk videre til en glatt krem.
«Enkel gulrotkake!»
