Du trenger:
- 1 lettsalta røkt svineknoke
- vann til det dekker
- 250 g tørka gule erter (legg i bløt over natten)
- 1 løk
- 150 g kålrot
- 150 g sellerirot
- 150 g gulrot
- 100 g purre
- 1 ts nykverna pepper
Slik gjør du:
Legg ertene i bløt over natten, og legg svineknoken i rikeleg med vann i minst 4 timer.
Ha svineknoken i ei gryte og fyll på vann til det dekker. Kutt opp sellerirot og løk i små biter, og ha det i gryta sammen med de gule ertene. La det koke ca. 2 timer.
Ta svineknoken ut og skjær av kjøttet. Kutt kjøttet i mindre biter og ha det tilbake i kjelen. Kutt gulrot og kålrot i små terninger, og purren i tynne ringer. Ha det i suppa og kok ca. 40 minutter til. Ha i pepper til slutt.
Server med flatbrød eller pannekaker.
«Smakfull suppe!»
