Du trenger:
- 400 g siktet speltmel
- 100 g havremel
- 12 g salt
- 6 g tørrgjær
- 1 egg
- 3,5 dl melk
- 60 g smør
- 1 egg (til pensling)
- 2 ss melk (til pensling)
- 2 ss sesamfrø (til strø)
Slik gjør du:
Smelt smøret, og ha i melk og egg. Rør det sammen. Blandingen skal holde ca. 35 grader.
Ha det tørre i en bakebolle og hell i melkeblandingen. Elt deigen med en kjøkkenmaskin. Kjør den på lav hastighet i ca. 3 minutter. La deigen heve i bakebollen under et klede til ca. dobbel størrelse.
Del deigen opp i 12 emner. Trill de runde, og legg de på en stekeplate med bakepapir. Etterheves i ca. 40 minutter.
Pensle med en blanding av egg og melk. Strø på sesamfrø. Stek på 230 grader i ca. 12 minutter.
«Luftige og gode rundstykker!»
