Vurdering

4.3
(310)

Fiskegrateng

Fiskegrateng er godt - en klassiker fra barndommen. Mange barn er skeptiske til fisk, og da er fiskegrateng en måte å introdusere fisk på som faller i smak hos de fleste. Før laget man den selv – nå hentes den i frysen på supermarkedet. Jeg er ikke i tvil om hva som er best. Denne gratengen er uten makaroni – rett og slett fordi jeg aldri har skjønt hva makaroni har i en fiskegrateng å gjøre. Jeg bruker rå fisk i gratengen. Det gir en kraftigere og bedre smak enn fisk som er kokt på forhånd.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 500 g filet av hvit fisk
  • 100 g purre
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1-2 ts salt
  • 1 klype muskatblomme
  • 4 egg
  • 3 ss strøkavring

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Smelt smøret i en stor gryte. Ha i melet og visp det inn i smøret. Spe med melken, litt av gangen så det ikke klumper seg. Kok et par minutter og sett til side. Ha i salt og la det avkjøle litt. Rør i en og en eggeplomme.

Ha eggehvitene i en bolle og pisk de stive.

Kutt fisken i 2 cm store terninger og hakk en halv purre. Rør fisken og purren inn i den hvite sausen. Vend så forsiktig inn eggehvitene.

Ha det over i en ildfast form. Dryss over strøkavring eller støtt brød.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i en time.

Serveres umiddelbart sammen med kokte poteter, smeltet smør og gjerne raspede gulrøtter eller en råkost salat.

«Fiskegrateng – en klassiker!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.3 / 5. Antall stemmer: 310

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter