Du trenger:
- 2 sjalottløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss tomatpure
- 1 ts chilikrydder
- 400 g moste hermetiske tomater
- 3-4 dl vann/kraft
- 2.5 dl fløte
- 50 g sellerirot
- 150 g gulrot
- 500 g torsk
- 150 g skrelte reker
- saften fra en halv sitron
- salt og pepper etter smak
Slik gjør du:
Finhakk sjalottløk. Ha 2 ss olje i en gryte og fres sjalottløken til den blir blank og myk. Ha i tomatpure, chilikrydder og rør godt sammen. Tilsett tomater, vann/kraft og fløte, og kok forsiktig opp.
Kutt grønnsakene i små biter og ha i suppa. La de koke i ca. 10 minutter.
Del torsken i terninger. La torsken trekke noen minutter, og ha i rekene og finsnittet vårløk helt til slutt. Smak til med salt og pepper
«Smakfull og enkel fiskesuppe!»,
