[one-third-first]
Du trenger:
- 600 g lettsalta sideflesk
- 2 ss smør
- 800 g poteter
- persille eller annet grønt til pynt
Kålrotstappe
- 1 kg kålrot
- 4 ss smør
- salt
Duppe
- 2 ss hvetemel
- 5 dl melk
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Skrell potetene og kok de i vann.
Lag kålrotstappe. Skrell kålroten, del den i terninger og kok i ca. 40 minutter. Hell av kokevannet. Mos kålroten godt med en stavmikser og tilsett smør i små terninger. Rør godt, så smøret smelter inn i stappen. Smak til med salt.
Skjær flesket i ca. 1/2 cm tykke skiver og stek skivene godt i smør. Ta flesket opp av pannen og hold det varmt. Rør melet inn i det fettet som er igjen i pannen og spe med melk. La sausen koke godt opp. Hell duppen over flesket på serveringsfatet eller server sausen ved siden av.
Server flesket og duppe sammen med kokte poteter og kålrotstappe.
«En norsk klassiker!»
[/two-thirds]