oppskrift margit dale fletteloff

Vurdering

3.8
(6)

Fletteloff med hvitløk og Lauritz olje

Det er ikke noe som er bedre en rykende fersk fletteloff som tilbehør til middagsmaten. Denne nydelige fletteloffen har en mild smak av hvitløk, og Havremel og Omega-3 gjør den litt sunnere og enda bedre. Det er selvsagt også mulig å lage fletteloffen uten hvitløk. Uansett hva du velger; prøv den!

[one-third-first]


Du trenger:
  • 100 g havremel
  • 400 g hvetemel
  • 2 ss
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 1 ss smør
  • 2 fedd hvitløk

[/one-third-first]

[two-thirds]

ANNONSE

Slik gjør du:

Bland melet, gjæren og oljen i en bolle. Varm vannet til 38 grader og bland det inn. Kna deigen godt i ca. ti minutter. Blir deigen for løs tilsetter du litt mer mel. Det er best å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok, men det går selvsagt fint å kna for hånd.

La deigen heve under et klede i ca. 40 minutter eller til dobbel størrelse. Del så deigen i tre emner. Rull emnene til pølser med like lengder. Flett emnene sammen til en fin flette. La det heve i 30 minutter under et klede.

Finhakk hvitløk og ha det i en kjele sammen med smøret. Smelt smøret på svak varme. Pensle hvitløkssmøret over loffen før den settes i ovnen.

Ønsker du en fletteloff uten hvitløk? Da benytter du l, og dropper å ha hvitløk i smøret du pensler med.

Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 20 minutter.

«Saftig hvitløksfletteloff med havremel og Omega-3!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 3.8 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter