[one-third-first]
Du trenger:
- 100 g havremel
- 400 g hvetemel
- 2 ss
- 4 dl vann
- 1 ts salt
- 1/2 pakke tørrgjær
- 1 ss smør
- 2 fedd hvitløk
[/one-third-first]
[two-thirds]
ANNONSE
Slik gjør du:
Bland melet, gjæren og oljen i en bolle. Varm vannet til 38 grader og bland det inn. Kna deigen godt i ca. ti minutter. Blir deigen for løs tilsetter du litt mer mel. Det er best å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok, men det går selvsagt fint å kna for hånd.
La deigen heve under et klede i ca. 40 minutter eller til dobbel størrelse. Del så deigen i tre emner. Rull emnene til pølser med like lengder. Flett emnene sammen til en fin flette. La det heve i 30 minutter under et klede.
Finhakk hvitløk og ha det i en kjele sammen med smøret. Smelt smøret på svak varme. Pensle hvitløkssmøret over loffen før den settes i ovnen.
Ønsker du en fletteloff uten hvitløk? Da benytter du l, og dropper å ha hvitløk i smøret du pensler med.
Stek midt i ovnen på 220 grader i ca. 20 minutter.
«Saftig hvitløksfletteloff med havremel og Omega-3!»
[/two-thirds]