Vurdering

4.6
(19)

Focaccia

Focaccia er et saftig og godt italiensk brød. Løs deig, masse olivenolje, og hvitløk og rosmarin på toppen gjør det ekstra smakfullt.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 1 ss honning
  • 4 dl vann
  • 1 ss tørrgjær
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 4 ss olivenolje
  • 4 g rosmarin
  • 5 hvitløkfedd
  • 6 ss olivenolje
  • 1/2 ts havsalt

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Varm vannet til 38 grader. Ha i gjær og honning, og la det stå i 5 minutter. Bland alt det tørre i en bolle og hell i væsken. Dette er en veldig løs deig.

Ha bakepapir i  en ildfast form på ca. 24×18 cm. Smør det med 4 ss olivenolje. Ha deigen i  formen og tykk den utover. La den heve i formen i 40 minutter.

Imens deigen hever, så lager du topping. Ha olivenolje, finhakka hvitløk og  rosmarin i en gryte. Varm forsiktig opp og sett gryten til side.  Etter at toppingen har stått i 30 minutter har du den over deigen og trykker den godt ned i deigen med fingerspissene. Strø havsalt på toppen.

Hev i nye 10 minutter og stek på 220 grader i 20 – 25 minutter.

«Saftig og god foccacia!»

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.6 / 5. Antall stemmer: 19

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter