[one-third-first]
Du trenger:
- 24 scampi
- 1 dl hvetemel
- 1 dl kokosmasse
- søt chilisaus
Tempurarøre:
- 50 g hvetemel
- 1,5 ss potetmel
- 1 dl vann,
- 1/2 piska egg
- 1 ts natron
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Lag tempurarøre ved å røre alle ingrediensene sammen til en klumpfri røre.
Rens scampiene, men behold halen. Skjer langs ryggen og fjern tarmen. Tørk scampiene med kjøkkenpapir så de blir helt tørre.
Ha ca. 1 liter frityrolje eller nøytral olje i en gryte og varm opp til 180 grader. Har du ikke termometer kan du stikke en tresleiv ned i gryta. Dersom det bobler rundt den, er oljen varm nok.
Ha mel, tempurarøre og kokos i hver sin bolle. Dypp scampien først i melet, så i tempurarøren og tilslutt i kokosmassen.
Friter scampiene i oljen i ca. to minutter. Ta de opp med en hullsleiv og legg de på matpapir så det får renne av seg olje.
Server som snack sammen med søt chilisaus.
«Rull scampiene i kokos før du friterer – det hever smaken!«
[/two-thirds]