Vurdering

4
(6)

Fritert scampi med kokos

Fritert scampi er typisk gatemat i Thailand. Prøv det med en søt chilisaus! Nydelig som snacks eller som et måltid sammen med ris.

[one-third-first]

Du trenger:
  • 24 scampi
  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl kokosmasse
  • søt chilisaus

Tempurarøre:

  • 50 g hvetemel
  • 1,5 ss potetmel
  • 1 dl vann,
  • 1/2 piska egg
  • 1 ts natron

[/one-third-first]

[two-thirds]

Slik gjør du:

Lag tempurarøre ved å røre alle ingrediensene sammen til en klumpfri røre.

Rens scampiene, men behold halen. Skjer langs ryggen og fjern tarmen. Tørk scampiene med kjøkkenpapir så de blir helt tørre.

Ha ca. 1 liter frityrolje eller nøytral olje i en gryte og varm opp til 180 grader. Har du ikke termometer kan du stikke en tresleiv ned i gryta. Dersom det bobler rundt den, er oljen varm nok.

Ha mel, tempurarøre og kokos i hver sin bolle. Dypp scampien først i melet, så i tempurarøren og tilslutt i kokosmassen.

Friter scampiene i oljen i ca. to minutter. Ta de opp med en hullsleiv og legg de på matpapir så det får renne av seg olje.

Server som snack sammen med søt chilisaus.

«Rull scampiene i kokos før du friterer – det hever smaken!«

[/two-thirds]

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4 / 5. Antall stemmer: 6

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter