Du trenger:
- 4 dl glutenfritt mel
- 125 g smør eller margarin
- 3 ss kaldt vann
- 400 g kokte poteter
- 300 g skinke eller annet kjøtt
- 6 egg
- 150 g purre
- 1 ts salt
- 300 g revet ost
- 1 dl melk
Slik gjør du:
Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Kna det godt sammen, eller bruk en kjøkkenmaskin og kjør deigen til den blir smidig. Ha deigen i en bolle med plast og la den hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter.
Imens deigen hviler lager du fyllet. Kok potetene og del de i skiver. Kutt kjøttet og purren i biter. Riv osten. Pisk sammen egg, melk og salt, og ha halvparten av den revne osten i eggeblandingen.
Kjevl deigen eller trykk den ut i en paiform på 26-28 cm. Stikk paibunnen med en gaffel og stek den på 200 grader i 10 minutter. Når den er ferdig stekt legger du poteter, skinke og purre oppå paibunnen og heller over eggeblandingen.
Dryss over resten av osten og stek paien videre i 25-30 minutter.
Server sammen med en frisk salat.
«Enkel og supergod pai!»
