Vurdering

4.2
(19)

Glutenfri pai

Du trenger:

  • 4 dl glutenfritt mel
  • 125 g smør eller margarin
  • 3 ss kaldt vann
  • 400 g kokte poteter
  • 300 g skinke eller annet kjøtt
  • 6 egg
  • 150 g purre
  • 1 ts salt
  • 300 g revet ost
  • 1 dl melk

 

 

Slik gjør du:

Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Kna det godt sammen, eller bruk en kjøkkenmaskin og kjør deigen til den blir smidig. Ha deigen i en bolle med plast og la den hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter.

Imens deigen hviler lager du fyllet. Kok potetene og del de i skiver. Kutt kjøttet og purren i biter. Riv osten. Pisk sammen egg, melk og salt, og ha halvparten av den revne osten i eggeblandingen. 

Kjevl deigen eller trykk den ut i en paiform på 26-28 cm. Stikk paibunnen med en gaffel og stek den på 200 grader i 10 minutter. Når den er ferdig stekt legger du poteter, skinke og purre oppå paibunnen og heller over eggeblandingen. 

Dryss over resten av osten og stek paien videre i  25-30 minutter. 

Server sammen med en frisk salat.

«Enkel og supergod pai!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.2 / 5. Antall stemmer: 19

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter