[one-third-first]
Du trenger:
- 1 egg
- 7,5 dl kulturmelk
- 7,5 dl sukker
- 150 g smør
- 6 ss tyttebærsyltetøy
- 1 ss natron utrørt i litt vann
- 9 dl hvetemel
- 2 ts nellik
- 2 ts kanel
- 1 ts ingefær
[/one-third-first]
[two-thirds]
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk egget, og bland det med kulturmelken. Rør inn sukkeret. Tilsett, syltetøy, natron, mel og krydder. Smelt smøret, og bland det godt inn i røren.
Smør en langpanne på ca. 30×40 cm, og fordel deigen jevnt utover med en slikkepott. Stek kaken midt i ovnen i 40 minutter.
Serveres som dessert eller til kaffen. Prøv gjerne med litt krem og tyttebærsyltetøy til. Kaken holder seg godt, og kan oppbevares inntil to uker i kjøleskap.
[/two-thirds]