Du trenger:
- 150 g innmat av loff
- 80 g chorizo
- 4 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 150 g grønnkål
- 3 ss olivenolje
- 150 g erter
- 4 egg
- 1 ss 7 % eddik
- 6 ss olivenolje
- 4 ss sitronsaft
- 1/2 ts salt
Slik gjør du:
Riv loffen opp i passelige biter og ha de i en ildfast form. Finhakk hvitløk og dryss over loffbitene.
Ha over 4 ss olivenolje. Riv spekeskinke eller chorizo i biter og legg over loffen. Stek dette i ovnen på 180 grader i 10-12 min.
Riv grønnkålen i små biter og massere inn 3 ss olivenolje. Dette gjør den mykere og får fram den gode smaken.
Posjer eggene: Fyll en kjele med vann og ha i 4 ss eddik. Kok opp til kokepunktet. Knekk ett og ett egg oppi kjelen og la de gli forsiktig ned i vannet. Vannet skal være på kokepunktet, men må ikke koke
La eggene ligge og stivne i vannet i ca. 4 min. Ta de posjerte eggene forsiktig opp og legg de på en tallerken.
Lag dressingen: Pisk 6 ss olivenolje, 4 ss sitronsaft og 1/2 ts salt med en gaffel.
Legg grønnkålen på et stort fat. Ha over ertene, loffblandingen og de posjerte eggene.
Ha over dressingen. Dersom du ønsker kan du rive over litt parmesanost før servering
«Sunn og smakfull salat!»
