Vurdering

4.1
(7)

Grove rundstykker

Du trenger:

  • 4,5 dl melk
  • 1 egg
  • 400 g sikta hvetemel
  • 200 g grov sammalt hvete
  • 100 g havregryn
  • 15 g salt
  • 8 g tørrgjær

Slik gjør du:

Lunk melken til 35 grader. Rør inn egget. Ha alt det tørre i en bakebolle. Ha i melken og kjør det med kjøkkenmaskin med eltekrok i 5 minutter. Dekk til bollen og hev til dobbel størrelse. 

Del så deigen i 14 emner. Ha litt mel på bakebordet og rull de runde og fine. Legg de på en stekeplate med bakepapir. Etterhev under et klede i ca. 1 time. 

Pensle med egg og strø på gresskarkjerner. Stek på 220 grader i ca. 17 minutter.

«Grove, saftige rundstykker!»

Hva synes du om denne?

Klikk på en stjerne for å gi din vurdering:

Vurdering: 4.1 / 5. Antall stemmer: 7

Ingen stemmer enda. Bli den første!

Populære oppskrifter