Du trenger:
- 4 dl sukker
- 3 dl matolje
- 4 egg
- 5 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 2 ts bakepulver
- 2 ss kanel
- 500 g revet gulrot
Krem:
- 300 g Philadelphia ost eller en tilsvarende naturell kremost
- 100 g smør
- 200 g melis
Slik gjør du:
Lag kaken: Visp sammen olje og sukker. Rør inn ett og ett egg. Sikt i hvetemel og rør sammen til en glatt røre. Ha i kanel, natron og bakepulver og rør det godt inn. Rasp gulrot og rør til en glatt røre.
Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm rund springform. Smør formen på sidene. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 50 minutter.
Lag kremen: Ha romtemperert smør i en bolle og tilsett melis pisk dette godt sammen. Rør så inn kremosten til en glatt krem. Jeg kjører kremen med visp i en kjøkkenmaskin for å være sikker på at alle ingrediensene får blandet seg godt sammen og at kremen blir myk og god.
«Saftig og smakfull gulrotkake!»
[/two-thirds]